Stein Wegger

Jeg er utdannet ingeniør fra Oslo Ingeniørhøgskole i 1975. Jeg har i nesten alle år jobbet med salg av  IBMs UNIX-produkter; System p, samt System x (Intel-servere) og System Storage. Etter 7 strålende år i Arrow ECS Norway, valgte jeg i 2015 å avslutte min karriere.

Musikalsk sett er det to ting som teller; sang og el-bass. Det første har ført meg sammen med Anita i sin tid, og det andre har plassert meg i orkesteret i flere OPAL-oppsetninger, og senere som bassist i Oppegård Storband. Etter en tid, fikk jeg også ertet Anita med i Storbandet, slik at vi var sammen om dette også. Dessverre ligger storbandet nede for telling for tiden, men musikken er det ikke slutt på for det. Høsten 2006 fikk jeg være med som prosjektsanger i Sofiemyr kirkekor under fremførelsen av Mozarts Requiem i Ås kirke og Sofiemyr kirke. Det ga mye, og jeg gleder meg til neste gang jeg får være med på et slik storverk.

I 2009 ble jeg med i gruppa "Hærrene" som består av 5 gutter i 60-årene. Fire gitar og jeg på bass. Vi har nå fått et ganske stort repertoar, og tar på oss en jobb i ny og ne. Vi har til og med rukket å spille inn en egen CD. Den er vel til nå gitt bort i hele 12 eksemplarer.

Jeg har også hatt gleden av å få sitte i orkesteret under OPAL-oppsetninger, sammen med Anita for det meste, og noen ganger med Ole Henrik også. På denne måten har hele familien hatt en felles interesse, og holdt oss sammen.

Når man blir eldre, er det rart hvordan slektshistorie plutselig får betydning. Det begynte egentlig med at noen på min mors side gav ut den første slektsboken om Fjeld-slekten. Da var kimen sådd, og ikke lenge etter hadde jeg lastet ned et gratis slektsprogram fra Internett. Siden har flere slektsbøker kommet til, og all informasjon som er relatert til min nærmeste familie er lagt inn. I disse internett-tider, varte det ikke lenge før alt dette arbeidet ble lagt ut under Geni.com. Dette kan komme til å bli hovedhobbyen etter hvert.

 

 

For noen år siden fikk jeg lyst til å lage internettsider for OPAL. Disse har jeg vedlikeholdt siden, og 1. mai 2002 la jeg ut sidene med "new look". Sidene er laget for alle våre nåværende og gamle medlemmer, samt alle andre som er glad i amatørteater. Sidene blir oppdatert med jevne mellomrom, og er nærmest en ordnet historie om OPAL. I 2008 ble disse sidene overtatt av andre, noe som passer meg bra, da jeg selv har tre web-steder å vedlikeholde. Jeg ser nå at all historikken jeg la inn er borte. Ta allikevel gjerne en titt her: OPAL

 

 
                E-post: swegger@online.no